Vita Zenica d.o.o. predstavila prvi proizvod iz vlastite linije prirodne kozmetike

Sajam ZEPS u Zenici, firma Vita d.o.o. je iskoristila kao priliku da predstavi prvi proizvod iz svoje vlastite linije domaće kozmetike. Riječ je o prirodnom ulju za regeneraciju kože.

Primarna djelatnost firme Vita je veleprodaja kozmetičkih preparata sa akcentom na prirodnu kozmetiku. No u posljednje vrijeme su se posvetili razvoju vlastitog brenda, pod imenom Amama.

"Na sajmu ZEPS smo željeli da se predstavimo, odnosno da predstavimo prvi proizvod iz linije, a ujedno i naš vlastiti brend Amama. Naš brend nosi neobično ime, a o njemu smo dugo razmišljali, prije nego smo se odlučili da nosi baš to ime. Čini nam se da će ljudima biti blisko jer u sebi sadrži riječ mama", kaže za eKapija.ba Dženana Vrškić iz firme Vita d.o.o. Zenica.

Kada su riješili da pokrenu vlastitu liniju domaće kozmetike, prvo su krenuli sa uljem origana i uljem košpice marelice. No primjetili su da se ljudi sve više okreću prirodnoj kozmetici i da bježe od konzervansa. Tada su došli na ideju da naprave vlastito ulje za lice.

"To je ulje koje je stopostotno prirodno, bez sintetičkih primjesa, bez konzervansa. Pored tog proizvoda, koje u sebi drži devet prirodnih ulja , planiramo da proširimo liniju sa biljnim sapunima. Oni su isto na prirodnoj osnovi, bez životinjske masti i sintetičkih primjena. U ponudićemo imati pet različitih sapuna“, priča Vrškićeva.

Osim toga, u njihovom asortimanu se nalaze prirodna kozmetika i preparati, koje uvoze iz Slovenije, Hrvatske, Turske... Trenutno su ovlašteni distrubuteri firmi EDITT COSMETICS iz Poljske i ECODAB iz Turske.

Njihovi klijenti su uglavnom apoteke, veledrogerije, kozmetičke prodavnice.

Vita d.o.o je privatna firma osnovana 2004.g. sa sjedištem u Zenici.  Osnovna djelatnost firme je prodaja i distribucija prirodne kozmetike, kozmetike sa posebnom namjenom i dodataka prehrani.


Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive